Temas sergileri, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin farklı bölümlerinden öğretim üyelerimizin öğrencilik ve eğitimcilik sürecinde temas halinde bulundukları sanatçıları bir sergi kapsamında kurumumuza davet etmeleriyle hazırlanmaktadır. Bu sergilerle farklı temasların ve üretimlerdeki çeşitliliğin ortaya konması ve öğrencilerimizle paylaşımı amaçlanmaktadır.
Pandemi koşulları nedeniyle bu yıl çevrimiçi olarak Sahne Dekoru ve Kostümü Bölümü eğitimcilerimizce düzenlenen Temas sergisinde, bölümün kuruluşundan bugüne değin çeşitli alanlarda üretimleri bulunan bölüm mezunlarının, sanatçıların sahne ve kostüm tasarımına yönelik işlerinin ve düşüncelerinin görülebileceği bir kurgulama düzeni gerçekleştirilmiştir. Bölüm mezunları ve öğrencileri arasındaki mesleki bağı vurgulayan temas kavramı, kuşaklar arası yaklaşımlara ve değişimlere tanıklık edilebilecek bir izleği kurgulamaktadır.
Geçmişten günümüze ülkemizin resmî kurumlarında tiyatro ve opera kostümü, dekoru ve sahne tasarımı yapan, özel ve bağımsız tiyatrolarda tasarımcı olan, sinema ve televizyonda sanat yönetmenliği, set dekoru, kostüm ve dekor tasarımları bulunan ve ayrıca kukla alanında çalışmaları olan mezunların ve sanatçıların yapıtları, serginin içeriğini belirlemiştir.
Sahne Dekorları ve Kostümü Bölümü’nün bölümün öğretim kadrosunda bulunmuş ve günümüzde eğitimcilik görevini sürdüren tasarımcıların fotoğrafları, kendi cümlelerinden oluşan meslek tanımları, tasarımını yaptıkları oyunların ya da gösterimlerin fotoğraflarının yanı sıra, üretimlerin arka planındaki süreci göreceğimiz eskiz, desen, renkli perspektif ya da maketlere ilişkin dokümanlar, bu yılki çevrimiçi serginin sunumunu oluşturmuştur. Bu sergileme ile, her tasarımcının mesleki yaklaşımının ipuçlarını izleyebileceğimiz skala ile öğrencilerin mesleki gelişimlerinde önemli bir perspektif ve duyarlılık oluşturacağı düşüncesini taşımakta, sergi vesilesiyle çok sayıda mezunun ilk kez bir araya gelişinin önemini ve heyecanını paylaşılmaktadır.